Σε ιδιαίτερα δύσκολη υπόθεση εξελίχθηκε η υπόθεση της εξαγοράς της SingularLogic από τη Liknoss, συμφερόντων του γνωστού εφοπλιστή Θεόφιλου Πριόβολου.Σύμφωνα με άρθρο του Banks.com.gr,, η Liknsoss βρισκόταν εδώ και αρκετούς μήνες σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με τη MIG, στην οποία ανήκει η SingularLogic, όπως και με τις πιστώτριες τράπεζες της τελευταίας και η συμφωνία φαινόταν αρκετά πιθανή μέχρι τα μέσα του μηνός Οκτωβρίου. Όμως, τα δεδομένα άλλαξαν όταν, σύμφωνα με σχετικές  πληροφορίες, αρχικά οι τράπεζες αρνήθηκαν να προχωρήσουν σε σημαντικό «κούρεμα» των δανείων, κάτι που θα είχε ως αποτέλεσμα τη βιώσιμη πορεία της εταιρείας.

Η αρχική πρόταση της Liknoss έγινε τον περασμένο Ιούλιο και είχε ως βασική προϋπόθεση τη διενέργεια due diligence πριν την οριστικοποίηση της συμφωνίας. Οι έλεγχοι έγιναν από την Deloitte (για λογαριασμό της Liknoss) και την EY (για λογαριασμό των τραπεζών) και ανέδειξαν κάποια επιπλέον προβλήματα –πέραν των ήδη γνωστών– της εταιρείας.   Όμως, οι τράπεζες δεν είχαν συμφωνήσει στο ύψος του «κουρέματος» που καλούνται -σε περίπτωση συμφωνίας- να κάνουν στα δάνεια της SingularLogic, τα οποία εκτιμώνται σε επίπεδα άνω των 62 εκατ. ευρώ.

Σημειωτέον πως η περίοδος των αποκλειστικών διαπραγματεύσεων με τη Liknoss έληξε στις 31 Οκτωβρίου και οι επόμενες ημέρες χαρακτηρίστηκαν κρίσιμες, αναφορικά με το αν θα υπάρξει ή όχι συμφωνία πώλησης της SingularLogic.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Liknoss ήταν ο μόνος ενδιαφερόμενος από τους τρεις που φέρεται να υπήρξαν (Quest Συμμετοχών και SoftOne) που ενδιαφέρθηκαν για το σύνολο της SingularLogic. Η μεν Quest φέρεται να ενδιαφέρεται για τον τομέα των έργων (system integration), ενώ η δε SoftOne για τον τομέα του επιχειρηματικού λογισμικού, όπου η SingularLogic έχει ένα τεράστιο πελατολόγιο αποτελούμενο από 30 χιλιάδες επιχειρήσεις.

Η Liknoss Holdings έχει την έδρα της στην Ελβετία, ανήκει στον όμιλο North Star, συμφερόντων του κ. Πριόβολου, και δημιουργήθηκε μετά την εξαγορά από τον τελευταίο της ForthCRS και την μετονομασία της σε Liknoss. Η εταιρεία δραστηριοποιείται με μεγάλη επιτυχία στο χώρο του λογισμικού και των υπηρεσιών διαχείρισης εισιτηρίων για κάθε είδους επίγεια μεταφορά, έχει ηγετική θέση στην ελληνική αγορά και παρουσία σε 14 χώρες, έχοντας πλάνα για διεθνή επέκταση.

Τέλος, σημειώνεται ότι η εταιρεία έχει παρουσία στο χώρο της Δικαιοσύνης όπου συγκεκριμένα διαχειρίζεται το έργο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών για την έκδοση γραμματίων και ψηφιακών υπηρεσιών, τόσο για τον ίδιο όσο και για τους συνεργαζόμενους δικηγορικούς συλλόγους.

Η διοίκηση της εταιρείας θα πρέπει να απαντήσει στο ερώτημα το οποίο αυτόματα τίθεται μετά την εξέλιξη όλων των ανωτέρω. Η εταιρεία SingularLogic, εξακολουθεί να αποτελεί αντικείμενο ενδεχόμενης εξαγοράς ?

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here