Έντεκα διεθνούς φήμης καλλιτέχνες/ιδες, όπως ο Gerhard Richter, η Yoko Ono και η Shilpa Gupta, ενώθηκαν για να δημιουργήσουν μια πρωτότυπη και περιορισμένη σε αριθμό συλλογή έργων τέχνης, με σκοπό να συγκεντρώσουν χρήματα για τη δράση της Διεθνούς Αμνηστίας για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Η συλλογή Art 19 – Box One περιλαμβάνει 10 εκτυπώσεις έργων τέχνης, περιορισμένης έκδοσης, και θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο Βερολίνο στις 10 Δεκέμβρη του 2019την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρώπινων Δικαιωμάτων. Οι ανατυπώσεις των έργων τέχνης θα παρουσιαστούν και σε εκθέσεις που θα λάβουν χώρα στην Τσεχία, την Ελβετία και τη Γαλλία.

«Η Διεθνής Αμνηστία εδώ και πολλά χρόνια υποστηρίζεται ενεργά από τη καλλιτεχνική κοινότητα από όλο τον κόσμο για τις εκστρατείες των ανθρώπινων δικαιωμάτων που διεξάγει. Η εντυπωσιακή λίστα των καλλιτεχνών, που συνενώνονται στο πρότζεκτ Art 19, είναι μια απόδειξη της αδιάκοπης υποστήριξης τους στον σκοπό μας και σε μια περίοδο που ο κόσμος έχει ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη το κίνημά μας να είναι δυνατό, ορατό και να έχει φωνή», δήλωσε ο Kumi Naidoo, Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Αμνηστίας.

«Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από την πώληση αυτών των έργων τέχνης, θα συνεισφέρουν στο ζωτικής σημασίας έργο της Διεθνούς Αμνηστίας. Είμαστε ευγνώμονες στους/στις καλλιτέχνες/ιδες που χρησιμοποίησαν την τεράστια δημιουργικότητα τους για να υποστηρίξουν ουσιαστικά το έργο μας.»

Οι καλλιτέχνες/ιδες Gerhard Richter, Ayşe Erkmen, Shilpa Gupta, Ilya και Emilia Kabakov, William Kentridge, Shirin Neshat, Yoko Ono, Chiharu Shiota, Kiki Smith και Rosemarie Trocke δημιούργησαν τα έργα τους για να στηρίξουν τη Διεθνή Αμνηστία, αφιλοκερδώς.

Κάποια από τα έργα είναι: ‘A Piece of Sky’ από την Yoko Ono, εκτύπωση giclée /μεταξοτυπία. Το ‘God’s Opinion is Unknown’ του William Kentridge, το οποίο αποτελεί εκτύπωση giclée πάνω σε ιαπωνικό χαρτί Kozo. Το έργο ‘Cut’ του Gerhard Richter’s είναι και αυτό εκτύπωση giclée πάνω σε χαρτί Hähnemühle. Το ‘Flowers in the Sky’ της Kiki Smith είναι λιθογραφία/μεταξοτυπία/κολλάζ πάνω σε ινδιάνικο χειροποίητο χαρτί.

Εκατό αντίγραφα των δέκα ανατυπώσεων, θα συσκευαστούν σε κατά παραγγελία κουτιά με λινό περιτύλιγμα και θα πουληθούν σε λάτρεις της τέχνης και υποστηρικτές/ριες της Διεθνούς Αμνηστίας ανά τον κόσμο, με ένα ποσοστό των εισπράξεων να πηγαίνουν στον οργανισμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Πολλοί καλλιτέχνες όπως ο Joan Miró, ο Pablo Picasso και ο Henry Moore, έχουν υποστηρίξει τη Διεθνή Αμνηστία στην πάροδο των χρόνων.

Μπορείτε να δείτε εδώ τη συλλογή των έργων.

Η πώληση των συλλογών θα ξεκινήσει την 1η Δεκεμβρίου 2019 και στην Ελλάδα, και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την αγορά των έργων στην Ελλάδα μπορείτε να επικοινωνήσετε με την υπεύθυνη Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας της Διεθνούς Αμνηστίας, Νίκη Μαυρομάτη στο Niki.Mavromati@amnesty.org.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here