Στελέχη των Δημοτικών αρχών της Βαρκελώνης, του Παρισιού και του Βερολίνου ζητούν από την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ΝτερΛάιεν να επανεξετάσει την ισχύουσα νομοθεσία η οποία εφαρμόζεται για την λειτουργία της πλατφόρμας AirBnb, με έγγραφο αίτημα που της απευθύνουν και αντίγραφο του οποίου έχει στην κατοχή του το AFP (Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων).

«Είναι σημαντικό οι πόλεις να έχουν μεγαλύτερη δυνατότητα ρύθμισης του τόσο έντονου όσο και πρόσφατου φαινομένου», γράφουν ο Ιαν Μπροσά, Αντιδήμαρχος αρμόδιος για την Στέγη στον Δήμο του Παρισιού, η υπουργός αρμόδια για την Στέγη της τοπικής κυβέρνησης του Βερολίνου, Κατρίν Λόμπσερ (Die Linke) και η Αντιδήμαρχος της Βαρκελώνης αρμόδια για την Στέγη, Λουσία Μαρτίν (Podemos).

«Οι ευρωπαϊκοί κανονισμοί πρέπει να επανεξετασθούν και να ληφθεί υπόψη η κατάσταση των μητροπόλεων καθώς και οι δυσκολίες πρόσβασης στη στέγη, που τις χαρακτηρίζουν», αναφέρουν στο κείμενο τους οι τρεις.

Ουσιαστικά, οι ως άνω Δημοτικές αρχές καταγγέλλουν ένα φαινόμενο «υπερτουρισμού» στις πόλεις τους, ζητώντας από τη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή την ανανέωση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, ώστε να ρυθμιστεί αποτελεσματικότερα ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούν οι ψηφιακές πλατφόρμες. 

Μια σειρά εκκρεμών διαφορών έχει φέρει αντιμέτωπη την AirBnb με τον Δήμο των Παρισίων, ενώ για ορισμένες από αυτές εκκρεμούν αποφάσεις του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here