Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πατρών με έγγραφό του προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χ. Σταϊκούρα, υποστηρίζει τις προτεινόμενες βελτιώσεις του νόμου για την προστασία της κύριας κατοικίας (Ν. 4605/2019) και επιπλέον προτείνει και τις ακόλουθες τροποποιήσεις.

Α) Να μπορούν να υπαχθούν στο νόμο για την προστασία κύριας κατοικίας:

– οι δανειολήπτες που έχουν δάνεια με επιδότηση του Δημοσίου. Να σημειωθεί ότι όλα αυτά τα δάνεια έχουν έντονα κοινωνικό χαρακτήρα, αφού πρόκειται για δάνεια σεισμοπλήκτων, πυροπλήκτων, παλλινοστούντωνκ.λ.π.

– οι δανειολήπτες με  ποσόν οφειλής ανά πιστωτή τουλάχιστον στο ποσόν της αξίας της προστατευόμενης κύριας κατοικίας ανεξαρτήτου αξίας, χωρίς διαφοροποίηση κατηγορίας δανείων και με αντίστοιχη αύξηση των εισοδηματικών κριτηρίων

– οι δανειολήπτες που βρίσκονταν σε καθυστέρηση μέχρι την  δημοσίευση του νόμου. Διότι τώρα «τιμωρούνται» όσοι προσπαθούσαν να εξυπηρετήσουν το δάνειό τους με αιματηρές θυσίες αντίθετα με τους δανειολήπτες που είχαν σταματήσει             να πληρώνουν

– οι δανειολήπτες των οποίων η συνολική αξία της απομένουσας περιουσίας τους, πέραν της κύριας κατοικίας, να ανέρχεται στο ποσόν των 80.000 ευρώ και να αφορά την περιουσία μόνο του δανειολήπτη. Σε περίπτωση που αφορά τη σύζυγο             και τα προστατευόμενα μέλη το παραπάνω ποσό να είναι διπλάσιο.

Β) Να παραταθεί η ισχύς του νόμου τουλάχιστον για ένα εξάμηνο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here